2.2.06

La figura inèdita del relator


La Llei de la Iniciativa Legislativa Popular ha estat la primera llei aprovada en aquest període de sessions. Amb l’aprovació d’aquesta llei es fa realitat un altre dels acords del Pacte del Tinell. Una llei que comporta uns avenços importants en el funcionament del sistema democràtic amb la participació ciutadana; que amplia el nombre de persones que poden participar, al disminuir l'edat per presentar iniciatives populars dels 18 als 16 anys; redueix el nombre de signatures necessàries de seixanta-cinc mil a cinquanta mil i simplifica la complexitat del procediment per a facilitar i garantir la més àmplia participació ciutadana.

Ara bé, del que realment vull escriure és d’un altre fet que també ha succeït avui amb la presentació d’aquesta llei, com a conseqüència de l’aplicació del nou reglament del Parlament. S’ha inaugurat una figura inèdita en el procés parlamentari: el relator.

Els diputats i diputades del Grup Socialistes-Ciutadans pel Canvi ens podem sentir molt satisfets que el primer relator del Parlament de Catalunya hagi estat el nostre company Antoni Comín. En la seva primera part d’intervenció ha definit molt bé quina és la funció que se li assigna a aquesta figura: relatar el treball que ha fet la ponència, és a dir, explicar tot el procés negociador per a arribar a consensuar les esmenes que queden incorporades al text, ja que la pràctica porta que en les intervencions dels diversos ponents en el posicionament en el Ple només es plantegin aquelles qüestions en les quals encara hi ha discrepància i, per tant, no es visualitza quin ha estat l’esforç de tots per a transaccionar, pactar i negociar, processos tots tres indispensables en la política.

1 Comments:

Blogger don-aire said...

Un brindis pel nostre Comín, doncs

7:31 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home