22.3.06

Esperança per la pauLes notícies polítiques que es van succeint tenen un to molt positiu, ens obren un camí d’esperança per un futur millor, amb pau, justícia i democràcia per tothom.

El comunicat de l’organització terrorista ETA en el que anuncia un alto el foc permanent, es un nou repte pel govern socialista presidit per Rodríguez Zapatero i també per a la classe política de l’estat espanyol en la que l’actitud de cadascun tindrà un paper molt important. La possibilitat de treballar de manera unitària, amb la col·laboració de totes les forces polítiques per trobar les solucions a aquest llarg problema no la podem deixar escapar. Tots sabem que s’obre un procés dur, difícil i complicat, i que per superar-lo serà indispensable un plus de generositat i responsabilitat per part de tots els que participaran en aquesta nova via de pau i de diàleg.

Tenim una nova oportunitat per aconseguir la pau. El record de totes les víctimes del terrorisme han de ser la guia per continuar en el compromís per la pau.

Un 22 de novembre de fa cinc anys ens va commocionar una experiència trista, cruenta i incomprensible, l’assassinat d’Ernest Lluch, un lluitador per la tolerància i la pau, el seu record ens fa viure amb esperança aquest 22 de març.