4.4.06

Assemblea de Lleida del Congrés del Món Rural


El passat divendres 31 de març, dins dels actes de preparació del Congrés del Món Rural de Catalunya 2006, es va celebrar l’Assemblea de Lleida sota el lema “L’Administració al teu costat”. L’acte va ser presidit pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, i per la Consellera de Cultura, Caterina Mieras.

Aquesta va ser la 15ena i darrera assemblea del Congrés del Món Rural i es va parlar des dels diferents àmbits, dels models més idonis per una administració que permeti el desenvolupament equilibrat del món rural i del món agroindustrial.

En aquesta assemblea es van donar a conèixer diverses comunicacions presentades per diferents agents del sector rural que van aportar gran quantitat d’elements de reflexió. La ponència del catedràtic de Ciència Política de la UAB Joan Subirats “Per una administració de serveis al món rural” va plasmar l’evolució que ha sofert en els darrers temps el món rural i les polítiques agràries. També plantejava la importància de la participació i cooperació entre el govern i els agents socials en les decisions que afecten al territori. I per a aconseguir-ho és necessària una administració més propera al territori, descentralitzada, flexible; una administració amb serveis més simplificats, àgils, eficients i eficaços.

Les aportacions i reflexions de totes les persones que, a títol individual o com a representants d’algun sector, han treballat durant tot aquest any en les assemblees i en els grups de treball dels Pactes Territorials formaran part de les conclusions que permetran elaborar una nova estratègia per al món rural. Els dies 5, 6 i 7 de maig es celebrarà al Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, el I Congrés del Món Rural. Som-hi!