3.4.06Ja hi ha un altra data per recordar políticament, el 30 de març de 2006.

Aquest és el dia en que es va aprovar el Projecte de llei de l’Estatut de Catalunya al Congrés de Diputats, per 189 vots a favor del PSOE-PSC, CiU, PNV, IU-IC, BNG i Coalició Canària, 154 vots en contra del PP, ERC i Eusko Alkartasuna, i 2 abstencions dels representants de la Chunta Aragonesista i Nafarroa Bai.

Les intervencions de la Vice-presidenta del govern Maria Teresa Fernández de la Vega, i del portaveu del grup socialista, Alfredo Pérez Rubalcava van ser excel·lents, fent una defensa serena del text estatutari. El debat parlamentari va ser intens i el varem seguir amb molt d’interès. La presencia de Pasqual Maragall, president de la Generalitat, dels consellers i consellers del seu Govern, dels membres de la Mesa del Parlament, dels presidents i portaveus dels grups politics de la cambra catalana i de diputats i diputades de tots els partits, era una mostra evident de la importància del moment històric que es donava en el Congrés dels Diputats.

Ara bé, la feina encara no s’ha acabat. La delegació del Parlament de Catalunya continuarà la tasca al Senat. Allà també es constituirà una Comissió la qual haurà d’aprovar el Projecte d’Estatut, per passar-lo al Ple del Senat. Si el ple l’aprova sense modificar el text prèviament aprovat en el Congrés, el Projecte d’Estatut acabarà el seu recorregut amb el referèndum previst pel proper 18 de juny, dia en que tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tindrem la oportunitat de dir “SI” a l’Estatut de Catalunya del segle XXI.