23.5.06

Si a l'estatut!!El projecte d’Estatut de Catalunya ja ha passat, i amb bona nota, tots els tràmits legals i parlamentaris. Ara, tant sols cal que sigui ratificat per tots els catalans i catalanes en el referèndum el proper dia 18 de juny.

És evident que amb el nou Estatut donarem un pas de gegant en l’autogovern de Catalunya, però no tots pensen el mateix. Pels que diuen que no feia falta un nou Estatut, només cal donar un cop d’ull a l’actualitat. La nostra societat ha canviat i evolucionat en tots aquests anys i hem de donar solucions als nous reptes existents. No ens serveixen el patrons del passat. El nou Estatut recull les noves realitats per donar solucions a les exigències de la Catalunya del S.XXI.

El nou Estatut, entre altres, ens ofereix avançar en el reconeixement nacional de Catalunya, en els drets i deures de tots els ciutadans i ciutadanes, en un millor finançament més transparent, just i solidari, en les noves competències sobre immigració, gestió de serveis ferroviaris, en educació infantil, en la política de beques, en la inspecció de treball, s’amplien competències del poder judicial amb la creació del Consell de Justícia de Catalunya i l’enfortiment del Tribunal Superior de Justícia.

Però no podem obviar que no tothom vol aquest progrés per Catalunya. Durant aquest dos anys, el PP ha menyspreat i injuriat el nou Estatut. Les diverses manifestacions i accions dels dirigents polítics del PP demanant signatures arreu de l’estat espanyol contra l’Estatut, les amenaces apocalíptiques de trencament d’Espanya, les falques radiofòniques, el boicot als nostres productes, les manifestacions absurdes que amb el nou Estatut es legalitzarà la poligàmia i l’eutanàsia, buscaven en realitat fomentar l’animadversió, el desprestigi de Catalunya i que fracassi l’autogovern i l’Estatut.

El dia 18 de juny, els catalans i catalanes tenim la oportunitat de demostrar que la estratègia del PP i del “ no” no els hi ha donat resultat. A cada mentida del PP s’ha de respondre amb un SI al nou Estatut: és la millor manera de fer-los callar.

Des del Partit dels Socialistes de Catalunya encoratgem a tothom perquè el dia 18 de juny sigui el dia de l’amplia victòria del SI,

2 Comments:

Blogger Tristany said...

Escrius: "El nou Estatut recull les noves realitats per donar solucions a les exigències de la Catalunya del S.XXI.", però saps que després del pacte ZP amb la dreta catalana, l´estatut retallat ha quedat en res, com molt bé diuen el Guerra, Ibarra, Solves i resta de "companys" vostres.

9:41 p. m.  
Blogger carles said...

L'estatut del psc=psoe ha vuidat de contigut l'estatut del 30 de setembre. Només cal comparar els 2 textes.
Per tant, si Zapatero es va comprometre a acceptar l'estatut es evident que es un mentider.
¿Perque no negociem la majoría que li ha donat el govern?
¿Perque no demana disculpes per engayar 7.000.000 de persones?
¿Perque el recolça el butifler del Maragall?
¿Perque ningu compara els dos estatuts en els seus mitings?

Perque en han engayat, perque PSC son uns mentiders

NO a un estatut "cepillado"

11:02 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home