11.6.06

Campanya Referèndum: SI

Ara feia dies que no em dedicava al blog, en unes ocasions com assistent i en altres com a participant a mítings, tertúlies radiofòniques, entrevistes, xerrades amb auditoris més grans o petits, converses en un àmbit més privat per donar quines són les nostres raons del SI, han ocupat una part important del meu temps .

En aquesta campanya, he tingut també l’oportunitat d’escoltar a Montserrat Tura en un acte a Tàrrega, acompanyada per Antoni Pané i Mercè Agustí. La senzillesa de les seves paraules contrastava amb la intensitat del seu missatge. L’escenografia del míting va ser innovadora. Vull felicitar a Xavier Ramell per la producció del DVD que ens va oferir i en el que s’explica la història del nostre poble, els moments polítics més intensos, els diversos protagonistes i els motius que ens han portat a tenir un nou projecte d’Estatut.

Dimecres passat, Manuela de Madre era la convidada a l’esmorzar-col·loqui que organitza Nueva Econòmia Forum on va fer una explicació molt curosa de tot el procés estatutari, de les novetats que s’hi contemplen i de la importància que per a tots els catalans i catalanes suposa el dir SI a l’Estatut el proper 18 de juny.

Dijous, juntament amb el senador Josep Maria Batlle, varem poder explicar-nos a L’Albagés davant d’un auditori nombrós i totalment entregat. Salvador Ortiz, l’alcalde, regidors, regidores i veïns i veïnes del poble ens van donar la oportunitat de poder escoltar els seus motius del SI, les seves preocupacions i les esperances de futur per Catalunya.

Fins i tot divendres, que en l’agenda hi tenia la festa de final de curs de l’escola de la meva filla, en les converses de desprès de sopar, amb altres pares i mares, es va plantejar d’una manera més informal el referèndum de l’Estatut.

Dissabte, el destí va ser Arbeca, municipi de Les Garrigues al que tinc una estima molt especial: forma part dels meus orígens. L’acte, com sempre, va ser reeixit. La presentació va anar a càrrec de Joan Cots, primer secretari de l’agrupació del PSC a Arbeca. Seguidament Josep Pau, va fer una magnifica explicació política del Projecte d’Estatut, la seva estructura i de la tasca que podrà fer el nou Govern de la Generalitat amb aquesta eina. La meva intervenció va anar referida al contingut del nou estatut, dels avenços que incorpora, de la necessitat de participar en aquest referèndum amb un SI molt majoritari per tal que el nou Estatut ens permeti guanyar el futur.

En els propers dies continuaré.