28.6.06

El mateix projecte


Una vegada acabat el procés electoral del referèndum de l’Estatut, al Parlament torna l’activitat d’una manera frenètica. Dimecres passat, estava en la comissió de Política Territorial quan el President Maragall anunciava públicament la no reelecció com a candidat. No vaig poder escoltar-lo però sí que després he tingut l’oportunitat de llegir la seva declaració amb deteniment. Els la recomano.
La decisió que ha pres el President Maragall és una decisió personal que s’ha de respectar, que s’ha d’entendre i que ens obre el camí a un futur nou. És un gest de generositat que l’honra: no sempre hi ha la capacitat de deixar pas, de planificar el futur sabent que no l’executaràs personalment però que el partit, amb els seus nous líders, el continuarà.

S’obre una nova etapa política a Catalunya.

Ara començarà un procés de designació de candidat. L’Executiva Nacional del PSC ja s’ha pronunciat de manera clara i unànime amb la proposta de Montilla com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat.

Canvien les persones però és un canvi dins d’un mateix projecte. El nostre objectiu és guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya, presidir el govern i continuar gestant i aplicant polítiques de progrés i de cohesió per a tota la societat catalana.