22.6.06


El temps passa molt ràpid. Avui fa justament una setmana que estava a Malgrat de Mar, a la comarca del Maresme, amb l’alcaldessa, Conxita Campoy i la diputada per Barcelona al Congrés Elisenda Maladet per a explicar el projecte d’Estatut . Des de llavors ençà, participant també en els actes organitzats pel PSC a Les Borges Blanques amb Marina Geli, Balaguer amb Miquel Iceta, i acompanyant a un grup de militants a l’acte de final de campanya a Barcelona.

El dia de reflexió va ser un dia especial visitant el poble de Tartareu, l’ermita de Sant Miquel, les runes del castell en el qual s’estan fent actuacions arqueològiques i de rehabilitació, per després compartir taula amb companys i companyes de la Noguera, degustant una fantàstica paella en un paratge idíl·lic, la Font de la Mora, gaudint d’un ambient relaxat i molt agradable.

Diumenge 18 de juny, dia de votació del Referèndum de l’Estatut. A Les Borges Blanques, l’associació “Amics del Terrall” organitzava un any més una festa lúdica i participativa, el concurs de paelles. Després del dret i deure d’anar a votar, i gràcies a l’amable invitació que m’havia adreçat Jordi Satorra, president de l’associació, vaig compartir taula i festa al parc del Terrall. En el concurs es premia tant la qualitat i el gust de la paella com el parament i la decoració de la taula de cada colla que s’hi presenta. Aquest any, com a novetat, es va donar un tercer premi a la “Colla jove”. No cal dir que tant el gust estètic com l’art culinari que van demostrar les colles participants van estar a l’alçada de les expectatives.

Al final de la tarda, com apoderada del PSC vaig participar en la recollida de dades dels col·legis electorals. Un SI aclaparador, rotund i convençut és el resultat que els catalans i catalanes hem donat a aquest nou Estatut de Catalunya.

Comencem una nova setmana, debats de tot tipus per a analitzar els resultats, reconeixements de victòria, reconeixements de derrota, les visions catastrofistes del PP desvirtuant els resultats, propagant les teories del trencament de la unitat d’Espanya i altres que no vull repetir però que en aquests darrers temps ens han anat insistint des de la dreta més radical.

Però com deia al començament, tot va tant de pressa que la notícia ja és una altra: el President de la Generalitat, Pasqual Maragall anuncia la no reelecció com a candidat del PSC, la dissolució del Parlament de Catalunya a finals d’agost i, com a conseqüència, la convocatòria de les properes eleccions al Parlament de Catalunya pel proper mes d’octubre.

Molts fets, noves situacions.... que succeirà demà?