5.8.06

Saharauís a VinaixaCompromís, implicació, dedicació... és el que fan les famílies d’acollida dels nens i nenes saharauís que gaudeixen d’unes vacances d’estiu lluny del seu desert i del seus camps de refugiats.
Diumenge passat vaig tenir la sort de poder compartir un dia amb famílies acollidores de Les Garrigues; el Joan i la Maribel de Vinaixa van fer d’amfitrions.
La trobada va ser al recinte de les piscines, en una jornada de molta calor, fet que va propiciar que els nens i nenes no desaprofitessin ni un moment per a jugar dins l’aigua bona part del dia. Amb el Ramon, la Pilar, la Sílvia, la Roser, l’Antònia, el Joan, la Ceci, la Paqui i el seu marit i la Lourdes vàrem compartir experiències, confidències, neguits i il·lusions.
Com és tradició a casa nostra, totes les celebracions es fan al voltant d’una taula i aquesta vegada no podia ser menys. El Joan Fort ens va fer uns caragols per a llepar-se els dits, amb sabor garriguenc. La haima, el te, els nens i nenes jugant, i nosaltres parlant i compartint no tant sols l’espai sinó també l’esperança i la il·lusió d’un futur millor.
Joan Fort cuinant els caragols