4.8.06

Un dia a La Segarra: Guissona i Sanaüja

El fet de poder acompanyar als Consellers i Conselleres del Govern de la Generalitat en les visites que fan als municipis de les nostres comarques em dóna la possibilitat de conèixer una mica més els racons, les singularitats i el perfil més emblemàtic de cada poble, gran o petit, la seva gent, les seves il·lusions, les seves necessitats i els seus esforços per a aconseguir una millor qualitat de vida dels seus veïns i veïnes.

L’últim dissabte de juliol el destí va ser dos municipis de la comarca de La Segarra: Guissona i Sanaüja.

A Guissona, el Conseller de la Presidència, Joaquim Nadal, va inaugurar el pavelló poliesportiu, una vella reivindicació del poble. Una infraestructura moderna, adaptada a les necessitats d’una vila en expansió, amb gran activitat esportiva. Un nou espai polivalent de 1.200 metres quadrats, amb una pista reglamentària i tres pistes d’entrenament, vestuaris, magatzems pel material esportiu, escenari, camerinos, bar. Una nova inversió feta tant per part de l’Ajuntament de Guissona com per part de la Generalitat per tal que tots i totes en puguin gaudir.

A Sanaüja, el Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi William Carnés, va inaugurar un camí també reivindicat des de feia molt temps. Un camí de quasi cinc quilòmetres que comunica Sanaüja amb Lloberola (Biosca), el qual permetrà en endavant que els veïns d’aquest nucli puguin gaudir d’un accés més fàcil per anar a Sanaüja.

Aquestes inversions palesen una vegada més que el Govern de la Generalitat té com a principal objectiu vetllar a fi que tots els ciutadans i ciutadanes, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats per a desenvolupar-nos. Ens en felicitem.

Atenent l’amable suggeriment de l’alcaldessa, Maria Rosa Castellà, vàrem visitar el poble, petit però amb molta història, reconeixent el passat: el pont medieval, els carrers callats i sinuosos, la Plaça Major, l’església de Santa Maria, “la Portelleta” un dels antics accessos al poble més singulars i tot el conjunt presidit des d’un turó per les restes del Castell. Ens van quedar coses per a veure: la col·lecció d’esteles funeràries discoïdals, una de les més importants de Catalunya, el santuari de la Mare de Déu del Pla, la font de ferro, els safareigs públics, l’edifici de l’escorxador i les noves piscines municipals, una de les més modernes i innovadores de la comarca.

1 Comments:

Blogger Tic said...

Está bé acompanyar als consellers La Segarra, però la cito a venir sense transport privat i intentar visitar aquesta comarca a través de la xarxa pública. En tot un dia no podria visitar ni tan sols quatre pobles per la falta gairebé absoluta de transport públic. La immensa majoría de poblets de La Segarra es troben absolutament incomunicats tant de la resta de la comarca com del conjunt de Catalunya. És igual que sigui per acudir a mercats, atenció sanitària, actes culturals, festes majors, etc.De les mateixes oportunitats, de moment res de res. Moltes gràcies per recordar-nos

10:54 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home